Artrose in de knie

Artrose is een aandoening waardoor je last kunt krijgen van pijnlijke gewrichten. De pijn wordt veroorzaakt doordat het kraakbeen in deze gewrichten kleine beschadigingen heeft opgelopen. Het gevolg hiervan is deze beschadigingen over elkaar heen bewegen en een pijnlijk gevoel veroorzaken. Hoe meer de gewrichten bewegen, hoe meer last je van de aandoening zult ondervinden.

Om deze reden is artrose in de knie zeer gevreesd. Deze vorm van artrose heeft namelijk als gevolg dat je niet meer zonder pijn kunt lopen. Iedere keer als de knie beweegt ervaar je pijn. Omdat we natuurlijk heel de dag door lange en korte afstanden lopen zullen mensen met de aandoening last hebben van chronische pijn.

Knieslijtage

artrose in knieArtrose in de knie staat ook wel bekend als knieslijtage. Het is namelijk een aandoening waar veel mensen op latere leeftijd last van krijgen. Zeker als de knie in je leven zeer zwaar belast is dan neemt de kans op de vorm van artrose toe. Het kraakbeen tussen de botten in de knie neemt hierdoor langzaam af en uiteindelijk is er sprake van aan aanraking van bot op bot. Dit zal zeker gepaard gaan met pijn. Het kraakbeen is er namelijk om de beweging van de knie soepel te laten verlopen. Is de laag bescherming op het bot verdwenen of beschadigd dan schuren de twee botten tegen elkaar. Een pijnlijk gewricht en stijfheid is hiervan het gevolg. Meer hierover op: vrijvanpijn.nl

Behandeling

Leven met de chronische pijn die gepaard gaat met artrose in de knie is geen pretje. Mensen met de aandoening willen dan ook graag weten wat voor behandelingen er bestaan die hen van de klachten af kunnen helpen. Helaas moeten we hen teleurstellen met de mededeling dat er geen behandeling bestaat om het kraakbeen weer te herstellen.

Wanneer dit eenmaal verdwenen is, bestaat er geen manier om het kraakbeen weer terug te krijgen. Wel kan je ervoor zorgen dat de artrose niet erger wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld oefeningen die je kunt doen om de klachten te verminderen. Door regelmatig te gaan wandelen en licht te sporten houd je het kraakbeen dat er nog wel is in een goede staat.

 

Comments are closed.