Dokter / huisarts vinden in de buurt

huisartsWanneer je op jezelf gaat wonen, dan is het belangrijk om voorbereid te zijn op onfortuinlijke gebeurtenissen. Zo moet je bijvoorbeeld weten wat je te doen staat op het moment dat je ziek bent. Een dokter / huisarts vinden in de buurt is daarvoor noodzakelijk. Een huisarts is namelijk altijd de eerste persoon die je inschakelt wanneer je problemen met de gezondheid ervaart.

De dokter zal je vervolgens onderzoeken, een behandeling voorschrijven of doorverwijzen naar een specialist. In ieder dorp of stad heb je de keuze uit verschillende huisartsenpraktijken die dicht in de buurt van je woning gelokaliseerd zijn. De beste uit de beschikbare opties kiezen kan gedaan worden door een vast proces te volgen.

Huisartsenpraktijken in kaart brengen

Het eerste dat je te doen staat is in kaart brengen welke huisartsenpraktijken zich allemaal in de buurt van je woning bevinden. Noteer alle verschillende opties en zoek ook uit hoever deze van je woning verwijderd zijn. De volgende stap is mensen in de buurt vragen naar hun ervaringen. Als je familie in hetzelfde dorp of stad hebt wonen dan zijn hun uiteraard de eerste mensen die je om hun ervaring vraagt. De buren zijn ook goede opties, omdat zij immers dezelfde afstand naar de verschillende praktijken moeten reizen. De meningen van andere mensen zijn meer waard dan de informatie die je op de website van de dokter vindt.

Kies niet alleen op afstand van je huis

Hoewel het altijd handig is als de huisarts zo dicht mogelijk bij je huis gevestigd is, moet je niet alleen een dokter kiezen op basis van de afstand van je huis. Het is veel belangrijker dat je een goede service krijgt en een goede klik voelt met de huisarts. Als je hiervoor een paar minuten verder moet fietsen om de praktijk te bereiken dan is dat het meer dan waard. Een goede klik met de dokter is belangrijk omdat je hierdoor beter kunt uitleggen wat er precies aan je mankeert wanneer je jezelf niet lekker voelt. Je zal dan niks verzwijgen omdat je jezelf niet comfortabel voelt om de details te delen met de arts.

 

Comments are closed.