Eerste indruk is belangrijk, doe jij aan dress to impress?

Hoewel we allemaal proberen om mensen op hun innerlijk en daden te beoordelen, valt het niet te ontkennen dat de eerste indruk die we van iemand krijgen wordt bepaald door hun uiterlijk. Hoe een persoon eruitziet zegt ook best wel vaak wat over hoe zij zijn.

Iemand die de nodige aandacht aan zijn of haar uiterlijk besteedt, zal ook op andere vlakken van het leven het beste voor zichzelf eisen. Dit is natuurlijk niet altijd waar, maar toch maken we onbewust deze veronderstelling in onze gedachte. De eerste indruk is belangrijk en daarom wordt vaak het advies gegeven om te doen aan dress to impress.

Wat is dress to impress?

jurkje vrouwDress to impress is een Engelstalige uitdrukking die letterlijk is te vertalen als ‘kleed je om indruk te maken’. Geen verkeerde doelstelling natuurlijk, want je wilt immers waar je ook komt een goede indruk van jezelf achterlaten. In de verschillende aspecten van het leven komt dit goed van pas. Als je wat leuks wilt uitzoeken voor een date, dan kun je eens langs gaan bij Scalini. Een zeer mooie winkel met de meest populaire merken kleding voor vrouwen.

Zo zal je bijvoorbeeld eerder een goede baan krijgen of promotie maken als mensen onder de indruk van je zijn. Nieuwe vrienden maken of een leuke date vinden wordt ook makkelijker als je doet aan dress to impress. Wat hiermee bedoeld wordt is kleding dragen waarmee je er netjes en verzorg uitziet. Kleed je jezelf als een succesvol persoon, dan is dit ook de eerste indruk die mensen van je krijgen.

Kleding en rest van uiterlijk

De kleding is zeer belangrijk als je aan dress to impress wilt doen. Je moet echter ook de rest van het uiterlijk niet vergeten. Je kan een duur pak of jurk naar je werk aantrekken, maar als je haar door de war zit en je ruikt niet lekker, dan zal de eerste indruk toch zeker niet positief zijn. Naast jezelf indrukwekkend kleden, moet je dus ook ervoor zorgen dat je haar netjes geknipt is, dat je lekker ruikt en vergeet ook zeker niet om een vriendelijke glimlach op je gezicht te houden. Als je hieraan voldoet dan zal je zeker een goede indruk maken wanneer mensen je voor de eerste keer zien.

Comments are closed.