Kan fysiotherapie ook helpen bij klachten tijdens de zwangerschap?

begewingHet op de wereld zetten van een kindje is natuurlijk niet niks. Het vergt veel van het lichaam. Sommige vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap dan ook te maken met klachten. Vaak betreft het bekkenpijn. Het meedragen van een kindje kan deze klachten geven.

Het meedragen van extra gewicht of het veranderen van de lichaamshouding kan hieraan bijdragen. Bij de fysio in Zeist kan hier naar gekeken worden en kunnen de klachten hopelijk wat verminderen. Als zwangere vrouw zit je natuurlijk niet op deze klachten te wachten.

Voorkomen is beter dan genezen

Door een fysiotherapeut kunnen er ook tips gegeven worden om deze klachten zoveel mogelijk te beperken. Het oude gezegde voorkomen is beter dan genezen gaat zeker ook hier op. Door goed op de houding te letten kunnen de klachten zoveel mogelijk worden voorkomen. Mochten er toch klachten zijn, bijvoorbeeld aan het einde van de dag, dan kan een warm bad of kruik wat verlichting van deze klachten geven. Maar ook acupunctuur rotterdam kan in sommige gevallen hulp bieden. Vraag dit na bij uw huisarts.

Tijdens de zwangerschap onder behandeling bij de fysio

Alhoewel een goede houding en een heet bad de klachten wat kunnen verminderen, een fysiotherapeut kan ook zeker hulp bieden bij het verminderen of zelfs verhelpen van de klachten. Sommige praktijken bieden specifiek therapie├źn aan voor zwangere vrouwen.

Veel zwangere vrouwen met klachten vinden het een prettig idee om door een vrouw behandeld te worden, het liefst een vrouw die ook ervaring heeft met het op de wereld zetten van nieuw leven. Op deze vraag wordt bij sommige praktijken ingespeeld. Ook wordt er tijdens behandelingen aandacht besteed aan het voorkomen van deze klachten in de toekomst. Zo krijgen deze vrouwen tips om hun bekken te kantelen en zo de klachten zo veel mogelijk te beperken.

Bekijk ook deze video om klachten preventief te voorkomen:

Comments are closed.