Stress is niet goed voor je seksuele gezondheid

Dat stress een negatieve invloed heeft op je gezondheid is algemeen bekend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gestrest zijn ook niet goed is voor je seksuele gezondheid. Vaak moet zelfs de oorzaak voor problemen met de seksdrive bij mannen en vrouwen gezocht worden in een toename van stress in het leven.

Indien je problemen op je werk ervaart of door omstandigheden in de familiare kring gespannen bent dan heeft dit vrijwel altijd een directe invloed op je prestaties in de slaapkamer.

Vooral duidelijk bij mannen

stress en seksDe negatieve gevolgen voor je seksuele gezondheid als gevolg van stress zijn vooral duidelijk bij mannen. Hoewel ook vrouwen de negatieve gevolgen van stress in de slaapkamer ervaren, door bijvoorbeeld minder zin in seks te hebben, zal het probleem bij mannen sneller duidelijk worden doordat zij plotseling een minder sterke of zelfs helemaal geen erectie meer krijgen.

Voor veel mannen is dit iets waar zij zich voor schamen. De reden voor de erectieproblemen is echter direct te herleiden naar de stress die ervaren wordt.

Praat over problemen met partner

Wanneer je als man opeens erectieproblemen ervaart, dan moet men eerst bij zichzelf nagaan of er sprake is van verhoogde stress. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde situatie op het werk ervoor zorgt dat je gedurende de dag zeer gespannen bent. Indien dit het geval is kan al snel de conclusie worden gemaakt dat dit de aanleiding is voor de problemen.

Het beste kan je hierover met je partner praten. Als problemen met je seksdrive worden veroorzaakt door stress dan is dit niet iets waar je jezelf voor hoeft te schamen. Sommige mannen kiezen ervoor om de stress te verminderen door online naar filmpjes te kijken. Er zijn websites zoalsĀ www.porntubexl.nl die voldoende content hebben, voor ieder wat wils. Maar dit werkt niet voor iedere man.

Seks om stressgevoelens te verlichten

Hoewel stressproblemen met je seksuele gezondheid kan veroorzaken, kan seks ook stressgevoelens juist verlichten. Zelfs als je zeer gestrest bent zullen er nog altijd momenten zijn dat je zin in seks hebt. Maak van deze momenten gebruik om samen met je partner een leuke tijd te hebben. Nadien zal je jezelf een stuk meer ontspannen voelen en ben je wellicht beter bestand tegen hetgeen dat de stress veroorzaakt. Een goed orgasme is een perfect remedie tegen gespannen spieren.

Comments are closed.